Ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal

Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob.

INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata.

Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e.

Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie folkmeditsiini tsüstiidi ravi saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis.

The Great Gildersleeve: Gildy Traces Geneology / Doomsday Picnic / Annual Estate Report Due

Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda.

Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile.

Seljavalu naistel põhjused

Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava.

Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan.

Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule.

KÜSIMUSED-VASTUSED

Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega.

terava lõhnava valu vasaku allosas valutab naise allosas kõhtu vasakul

Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima ärrituvus ja valu allosas kõhtu inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole.

Sukles Küsimus ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile.

Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma.

Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline?

Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole.

Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde.

Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette!

valu kubemes paremal kui urineerimine naistel hiina tihendid kui tsüstiit

Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel.

Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem.

Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid?

Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile.

Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida.

Paremal küljel olevad küljevalu valutab - mida teha ja millal arsti juurde pöörduda

Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud.

Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik.

Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ühekordselt kasutatav ravim tsüstiit diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva.

Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha?

Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena.

Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

vahendid välismaal tsüstiidi kõhuosalise valu allosas

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk.

Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi.

Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav.

Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud.

Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne.

Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi. Ka suitsetamine on riskiteguriks.

Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s.

Kui D-dimeerid on positiivsed, siis ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring. Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes.

Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis?

Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida. Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni?

Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. Keskealised ja eakad mehed on halb enesetunne. Balanoposthitis on peenise pea ja eesnaha nakkav kahjustus, mille põhjustajateks on patogeensed mikroorganismid seened, bakterid, viirused, parasiidid, algloomadallergeenid. Peamised märgid: tõmmates või terav valu alakõhus ja kubemes; sügelus ja põletus peenises, mida süvendab uriini eraldumine ja vahekorra ajal; tulevikus moodustuvad mädaga erosioonilised kolded; ilmneb peenise turse ja punetus.

Haigusega kaasneb üldine halb enesetunne: palavik, nõrkus, pearinglus ja isegi minestamine. Balanopostiidi kroonilises vormis kaetakse elund valulike haavanditega, mis paranevad halvasti, algavad peakudede nekrootilised protsessid. Kaverniit on suguelundi kavernoosse kavernoosse keha põletikuline protsess koos erektsioonihäiretega. Ägedat vormi iseloomustab intensiivne palavik koos külmavärinate, peavalude, kubemes asuvate lümfisõlmede tursega, parema külje ägedate valuhoogudega, soole koolikute lõikamisega, peenise valu, peenise veresoonte verevoolu suurenemisega ja selle suuruse suurenemisega turse, pea punaste löövete tõttu, valu uriini läbimisel, sõlmekesed peenisel.

Hooletusse jäetud seisund ähvardab õõneskehade struktuuri hävimist ja peenise kuju muutumist, mädasete fookuste ilmnemist ja mädase infektsiooni tungimist kusejuhasse ning lõppeb sperma potentsi ja eluvõime kaotusega. Teraviljapõletiku põletikuga kollikuliit kaasnevad tõmbe tunne kubemes ja teravad jaotustükid urineerimise ajal. Kollikuliidi peamised nähud: täiskõhutunne kubemes, äge valu sündroom, mille väljaulatuvus on munandikotti, alakõhtu, kõhukelmesse, mõnikord valutab see paremal küljel; vere lisandid spermas ja uriinis; kudede turse tõttu vabaneb uriin õhukeses voolus; seemnepurse koos valu; äkilised erektsioonid koos seemnevedeliku tahtmatu purskega.

Kui te ei alusta ravi õigeaegselt, põhjustab tursunud seemnetuubi kusejuha obstruktsiooni. Järeldus Parempoolse külje valu võib märku anda ohtlike patoloogiate olemasolust. Te ei saa valu ise ravida, pigem pöörduda spetsialistide poole. Analüüside ja diagnostika alusel on ette nähtud sobiv ravi - ravimid, kirurgiline ravi, füsioteraapia jne. Mida teha mehele, kellel on valu kõhu paremas servas? Kõhuõõne on inimkeha üks haavatavamaid kohti. See sisaldab umbes 20 põhimõtteliselt erinevat organit, mis täidavad spetsiifilisi funktsioone, ja paljud neist võivad meestel põhjustada valu kui veri on uriinis paremas servas.

Ebamugavuse olemuse kindlaksmääramine on väga oluline, kuna sellest sõltub diagnoosi täpsus. Kramplikud valud viitavad tõenäoliselt soolepatoloogiale, pulseerivad valud aga tõenäolisele mädasele protsessile kõhuõõnes. Samuti on oluline hinnata valu seost toidu tarbimise, soolestiku liikumise, kehalise aktiivsusega, samuti selle sõltuvust kellaajast; sageli valu ilmneb ainult öösel.

sea astelpaju õli kui tsüstiit tõmmates kõhu tagant paremale

Miks valutab meestel kõhu parem külg?? Selle põhjuseks võivad olla probleemid siseorganitega, selgroo patoloogia ja kehalise aktiivsusega. Valu kõhu paremas servas on jämesoole haiguste lahutamatu kaaslane. Need sisaldavad: Ärritunud soole sündroom; Crohni tõbi; Divertikuliit ja teised.

Kliiniliselt avalduvad need haigused erineval viisil, kuid nende ühine loomupärane omadus on kramplikud valud kõhus haarata - vabastada. Haavandilise koliidi ja Crohni tõve korral võib tekkida kalduvus väljaheites, veri ja mäda väljaheites, palavik ja muud ebameeldivad sümptomid.

Need haigused on pikaajalised, sageli mitu kuud või isegi aastaid. Kui mehel on esimest korda valu kõhu paremas servas, siis on see tõenäoliselt soolestiku koolikute ilming, mis võib tekkida toitumisvigade või ületöötamise tagajärjel. Äge pimesoolepõletik kui valu põhjus kõhu paremas servas Äge pimesoolepõletik on jämesoole pimesoole põletik. See asub tavaliselt alakõhu paremas servas, kuid mõnel inimesel võib seda leida maksa alt ja isegi vasakult. Apenditsiidi peamised sümptomid on: Lisa asukoha valikud Kõhuvalu, mis algab sageli nabapiirkonnast ja liigub seejärel kõhu paremale küljele; Kehatemperatuuri tõus; Iiveldus.

Apenditsiidiga võivad mehed tunda munandites ja kõhukelmes hellust. Kuidas määratleda äge pimesoolepõletik? Kodus pole see kahjuks võimalik. Selle haiguse kohta on teada rohkem kui erinevat sümptomit, kuid ükski neist pole absoluutselt spetsiifiline.

Nii et pimesoolepõletiku korral ei saa paljud patsiendid tugeva valu tõttu hüpata ja valetada vasakul küljel, kuid see võib ilmneda ka teiste haiguste korral. Apenditsiidi kahtlusel peate viivitamatult kutsuma kiirabi. Parem on minna haiglasse, uurida ja veenduda, et mao valutab lihtsa kõhupuhituse tõttu, kui jääda koju ja oodata pimesoolepõletiku äärmiselt raskeid tüsistusi.

Sooleinfektsioonid Sooleinfektsioonid on veel üks levinud valu põhjus meestel kõhu paremas servas. Peaks lugema ka purgi pealt süsivesikute ja vitamiinide sisaldust. Kui joogiga saadav süsivesikute hulk jääb sellesse piiresse, siis pole midagi halba karta. Autoga sõites on tõhusam kuigi mitte nii mugav võte väsimuse peletamiseks, väike peatus, kus tullakse autost välja, tehakse mõned venitus-sirutusharjutused, hea on ka väike uinak. Puhanult läheb sõit palju ohutumalt.

Või äkki saab nii maohaavad? VASTUS: Lahjendatud kujul 2—3 supilusikatäit enne sööki stimuleerib maomahla eritumist ja soodustab hea isu teket ja paremat seedimist. Kurjast oleks õunaäädika joomine tühja kõhu peale ilma järgneva söögikorrata. KÜSIMUS: Hingamine Olen tegelenud spordiga terve oma elu, kuid eelmise aasta kevadest alates on mind hakanud painama õhupuudus treeningutel ja sel suvel on see läinud isegi nii hulluks, et juba kergema sörkjooksu ajal tekib hapnikupuudus.

Olen käinud erinevatel uuringutel: allergia, koormusastma, kopsuröntgen, kilpnääre ja talvel isegi operatsioonil, kus mul lõigati nina, et õhk paremini läbi käiks. Midagi ei leitud, kuid enesetunne läheb järjest halvemaks. Ei oska enam ise kuhugi abi saamiseks pöörduda. Äkki oskate aidata? Vanus, sugu, põhitöö, spordiala, kehakaal, perekondlikud haigused jne. Võimalik, et Teie vaevuse tekkes on osa füsioloogilisel vananemisel, stressil, ärevus-meeleoluhäirel.

Kui tõesti kõik on normis, siis see iseenesest annab juba jõudu juurde. Võib-olla on abi ka psühholoogi konsultatsioonist, kui keha poole pealt on kõik hästi. Olen aastane neiu. Minu mureks on kõhuvalud. Mõnikord peale sööki hakkab valutama ülevalt kõhu keskosast, umbes kolmnurga juurest, kuid natuke allpool. Neid valusid tihti ei esine, harva üsna harva tuleb küll ette. Need on alles sellel aastal tekkinud.

Ükskord ma mäletan seda, et kõhtu lõi väga tugev valu see oli peale sööki, natukese aja jooksul läks üle. Need valuhood kestavad umbes 20 sekundit umbes sinna kanti. Kuna mul esineb peavalusid, siis ma kasutan tihti peavalu tablette ja veel ka Magne B6-te viimane on neuroloogi poolt kirjutatud.

Regulaarselt ma ei toitu. Kooli ajal ei söönud peaaegu mitte kunagi hommikust. Praegu söön, millal juhtub. Ülekaaluline pole. Kas on põhjust muretseda? See pole haigus, kuid märk sellest, et midagi on viltu. Talitlushäire põhjuseks võib olla ebaregulaarne toitumine, stress, kiire söömine, ühekülgne kiir toit jne.

Soovitused on regulaarne täisväärtusliku toidu söömine. Kui vaevuste iseloom muutub, valu muutub kestvamaks, tekib näiteks tühja kõhuga ja öösiti, siis see viitaks noortel daamidel harvem esinevale ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal kaksteistsõrmiksoole haavandile. Kui esineks tugev hootine valu kuskil paremal roidekaare all eriti peale tõuseb naise urineerimisel veri toidu söömist, siis see viitaks sapikivitõvele.

Ka see on noortel neidudel harv, kuid siiski võimalik. Sellistel puhkudel soovitan pöörduda kindlasti arsti vastuvõtule. Muidu ei oleks midagi, kuid see häirib mu abikaasat. Rahvasuu ütleb, et see, kes krigistab hambaid, sellel on ussid sees.

valu urineerimise ajal ja pärast naisi tsüstiit pärast neerude siirdamist

Ma ise kahtlen selles väites, seda enam, et ma olen andnud mustuse proovi ja ussimune ei ole leitud. Mis võib olla tegelikult selle põhjus ja kuidas seda saab ravida. VASTUS: Kui on juba uuritud kehaliste haiguste suhtes ja kõik tundub olema korras, siis sageli on hammaste krigistamise põhjus hoopis päevane psüühiline pinge, stress, ärevus.

Soovitan koos abikaasaga minna taas arsti vastuvõtule, et taas arutada võimalusi abistamiseks. Seniks aga traditsioonilised soovitused: reguleerida töö- ja puhkeaega, vältida liigset söömist õhtul peale kella 18— Tuulutada enne uinumist tuba, hea on ka kerge jalutuskäik õhtuti.

Olen püüdnud teha erinevaid sööke, mis enne talle olid meelepärased, kuid tema raputab pead ja keeldub, isegi varem proovitud pettemanöövrid on tulutud, poetoitusid pole ta kunagi armastanud.

Kõhuga on muidu kõik korras. Kas see on mingi selline tuju, mis möödub, või pean midagi ette võtma? Selline seisund võib eelneda mõnele kõige sagedamini viirusinfektsioonile, külmetushaigusele. Kui asi kahtlane, soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule, kes vaatab Teie last juba arstlikult läbi, määrab vajadusel analüüsid-uuringud ja saab nii anda kõige paremat nõu.

Olen aastane noormees. Ilmselt pidevast pingutusest täiskohaga istuv töö, ülikool päevaõppevormpole isu, toit ajab iiveldama ja kehakaal on langenud niivõrd, et riided on seljas justkui riidepuul.

Pidev väsimus ja kõigest tüdimus. Mida peaks ette võtma, et kaal tõuseks ja tervis taas korda saaks? Kas on põhjust karta näiteks sapipõiepõletikku vms. VASTUS: Minu esimene soovitus on teha valik töötamise ja õppimise vahel ning siis külastada perearsti ja teha põhilised uuringud mitmete haiguste täpsustamiseks, mis võivad viia sellise tulemuseni. Ei kujuta hästi ette õppimist kõrgkoolis päevases osakonnas ja samas ka täiskohaga töötamist. Siinkohal ei saa ma kahjuks lisada täpsemaid soovitusi, kuna paljud pisiasjad Teie kirjas puuduvad.

Mind häirivad pidevad n-ö krooksud lasen õhku välja ja söögi või joogi maitse tuleb tagasi suhu peale söömist. See tuleb täiesti tahtmatult. Isegi kui püüan neid tagasi hoida, tuleb ikkagi. Varem polnud sellist probleemi. Aga nüüd on need järjest tihedamaks läinud. Millest need tekivad ja mida ma tegema peaksin, et need vähemaks jääksid!

Kas võib see tekkida mõnedest toiduainetest? Ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal kirjas on millegi järeldamiseks vähe infot. Vaevuse tekkes võib olla oluline stress, kiirustades söömine, gaasi sisaldavad toiduained nagu õunad, palju leiva-saiatooteid jne. KÜSIMUS: Haigestumine ja sport Mul on selline küsimus, et olen eilsest tundnud ennast natuke haigena nagu oleks mingi viirus: hakkas nohu ja kurgus kipitab, samuti kehalihased natuke valutavad ja pea on raske.

Hakkasin ennast ravima salvidega ja kurgu imemistablettidega, aga küsimus on selles, et käin 2 korda nädalas võimlemas aeroobikas, sealsamas ka jõusaal.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere. Olen 14 aastane neiu.

Kui mu organismis on selline väike viirus, kas ma võimlemisega hullemaks ei tee? Olen aastane naine. Puhata, vaadata aknast välja, lugeda jutukat, suhelda heade inimestega, juua mõnda raviteed. Kui tervis ei taha korda minna, soovitan minna perearsti vastuvõtule. Ma koostasin koos treeneriga jõusaaliprogrammi ja järgin seda.

Samas läksin üle toitumisele 4—6 korda päevas, korraga söön vähem. Kõik oli täitsa hea seni, kuni tekkis kõhukinnisus. Kas see võib tekkida sellest, et ma söön liiga vähe rasvast? Toit on mul kõik, kas keedetud või küpsetatud. Igatahes peate saama salatitena porgandit, õuna, kaalikat, kapsast, teraleiba. Arvan, et üks põhjus on see, et hoolsa trenniga kaotate higistamisega palju vett, sellevõrra võib olla ka kõht kinnisem. Proovige mõtelda, mida sõite enne ja mida nüüd, mis on teisiti. Esialgu ärge haarake lahtisteid, vaid proovige normaalse toitumisega taastada oma kõhurütm.

Mu pulss on rahulikus olekus 96! Mingi 2 a tagasi oli Vahepeal tegin sporti ja see oli südamele väga raske, kas spordiga organismi ülekoormamine võis teha mu südamele nii palju kahju?

Pealegi on iga füüsiline koormus kuidagi väga raske nüüd, nt kui sörgin hästi rahulikult, siis juba kohe hakkab süda väga peksma ja läheb pahaks Kui ma olen oma südame niivõrd üle koormanud, siis kas seda on võimalik üldse ravida?

Olen kõigest aastane noormees Pole ju võimalik elada, kui iga füüsiline koormus on raske Soovitan pöörduda esmasteks südameuuringuteks perearstile, kes peab vajadusel nõu ka kardioloogiga.

Parema alakõhu valu meestel: põhjused ja ravi

KÜSIMUS: Podagra Kuidas peaks sellise diagnoosi puhul oma tervist jälgima, kas oleks otstarbekas kasutada loodustooteid ja kas on tegemist ensüümi puudumisega? Kas haigust on võimalik lõplikult välja ravida? Tuntuim ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal on suure varba põhiliiges.

Toidus tuleb ära jätta veini, õlle, kondipuljongi. Raviks on hea allopurinol tabl analüüsi järgi. Kontrollima peab ka vererõhku ja kolesteroolitaset veres. Nädalas kord või paar joon mõned õlled. Viimasel ajal olen täheldanud, et peale suhteliselt vähest alkoholtarbimist on hommikul hirmus pohmell, mida varasematel aegadel pole kunagi olnud. Näiteks eile jõin ära kolm pudelit õlut ja täna hommikul on enesetunne väga halb.

Nii on see olnud nüüd järjest juba mitu korda. See teeb mind murelikuks, ma ei mõista, kuidas ma nüüd järsku üldse alkoholi ei talu. Kas tegemist võiks olla mingi maksahaigusega või millest selline asi võiks olla tingitud? Kas aitaks mingite maksapreparaatide manustamine Carsil, Essentiale? Sellele viitab kas või see, et oskate nimetada ravimite nimesid. Soovitan pöörduda perearstile ja teha ära maksaproovid.

Võimalik, et on tegemist maksa alkoholtõvega sellises staadiumis, kus on alanenud alkoholitaluvus. Rahu võib Teile tuua vaid arsti konsultatsioon, uuringud. KÜSIMUS: Nõrkus magusasöömisest Olen pannud tähele, et kui tühja kõhu peale magusat söön, siis mingi aja möödudes tabab mind suur nõrkus kui ma midagi muud vahepeal ei söö. Mõnikord on asi hullem, mõnikord kergem. Seda on esinenud ka lapsepõlves. Veresuhkur on mul alati normis olnud ja üldse ka kõik muud näitajad ja analüüsid on korras.

VASTUS: See on päris tavaline asi: peale asjalikku kõhutäit, mis lõpeb magustoiduga, suunatakse organismi energia seedimisele. Veri paikneb kehas ümber peamiselt seedeorganitesse. Sel ajal saab peaaju veidi vähem verd ja inimene võib tunda unisust, nõrkust, väsimust, pearinglust. Kuidas ja mil määral sõltub toitumise iseärasustest, toidukogusest, eelnevatest toidukordadest jne.

Soovitan veidi vähendada toidu hulka söögi korral, näiteks süüa neerude ja põie põletikulise ravi rohkem või senise 3 korra asemel 4 korda.

Peale sööki on hea kerge jalutus. Muidugi võib ka leiba luusse lasta nii nagu rahvatarkus seda soovitab. Kuid see on tihti keerukas: meie söögiasutustes veel puudub mugav lamamisvõimalus. Vahest on see äriidee mõnele toitlustusfirmale, mine sa tea! Olen pikk ja kaalun 56 kilo. Olen suhteliselt kleenuke ja kondine, samuti on mul rühiga juba nooruspõlvest probleeme olnud ja vahest teeb selg valu. Aktiivne sportlik tegevus praegu puudub. Nüüd olen eesmärgiks võtnud, et hakkan tervise kallal tööd ja vaeva nägema parema enesetunde ja välimus nimel.

Kuid olen kimpus ja ei tea kust alustada. Sooviksin kaalus natuke juurde võtta, kuid kindlasti ei ole meeletu söömine õige lahendus, kuna juurde tuleb mul ainult keskkohast. Mõtlen minna jõusaali lihaseid kasvatama, kuid kas on ka mingit eri dieeti, mida võiks proovida, et kätele ja jalgadele natuke liha ümber tuleks, mitte ainult pihapiirkonda.

Samuti olen hädas rühi hoidmisega. Kust peaksin ma alustama selle probleemi lahendamisega ja kas minu vanuselt on veel võimalik see korda saada? Kui soovitate pöörduda ortopeedi poole, siis kuhu ja kelle poole peaksin ma Tartus pöörduma perearst on mul Ida-Virumaal ja dekreedis. Saatekirja ei ole sealt venelastelt kerge Tartusse saada, kas mingit võimalust on tasuta ravile saada ilma saatekirjata?

Kõigepealt rüht, sagedaste nõuandega urineerimise ravimite ja kehakaal. Teie vanuses on toimunud skeleti kasvamine oma looduse poolt määratud pikkuseni. See on otseses seoses Teie vanemate-sugulaste andmetega. Lihased ja nahaalune rasvkude hakkab tasapisi välja kujunema, mõnedel juhtudel võtab see aega 2—3—5 aastat, mil noor daam tundub "kondisem", kui võiks olla.

See on selgituseks, mis peaks ka veidi rahustama. Soovitan uurida oma kodukandi terviseklubisid. Nende põhitegevuseks ongi bodyshaping ehk keha voolimine. Siinkohal saab anda nõu Teid vahetult nägev treener. Määratakse terve rida harjutusi, kus on oluline korduste ja seeriate arv. Trennis tugevneb keha lihaskorsett ja see viib iseenesest rühi paranemiseni.

Hea toimega on ka kestev ujumine, ikka 2—4 x nädalas 1 tund korraga. Viimastel kuudel raseduse ajal võib valutama nagu nimme, nii ja kõhu alumine osa. Sümptomid — ei ole sugugi haruldane, kuid soovi korral on võimalik läbi rääkida probleemi raviarstiga. Endometrioos Veel üks põhjus, miks valu põhja selja naised — liigne katmine võrkkest.

Sellise haiguse naha ülemine kiht emaka katab ekstra ala tegijad vaagna. Endometrioos ei ole ainult provotseerib valu all seljatükid, patoloogia võib põhjustada raskeid tagajärgi.

Kui enneaegne ravi, unustades haiguse katki reproduktiivne funktsioon. Ja seljavalu allpool alaselja võib tekkida viljatus. Kuu Kui alaselg valutab selg on naised, võib-olla algas kriitilised päevad. Selline nähtus regulaarselt korrata, nii et tüdrukud teavad, mida oodata. Alaselja valu paremal, valu alaselja valu vasakul ja all kõht tulemusena tekivad emaka kokkutõmmete ja järsu tõstmise kehamassi alates stagnatsiooni vett organismis.

Kui valutab alaselg selja naistel just põhjusel menstruatsiooni, on võimalik vastu võtta diureetikume. Selline ravi aitab väljutada organismist liigse vee ja leevendada seisukorras. Menopaus Mõned alaselja valu paremal tagant on seotud teatud periood iga naise ikka ja tõmmates valu allosas kõhtu paremal. Ajal kliimaksi ajal toimub hormoonide jookseb ja verevoolu vaagna piirkonnas häiritud. Tulemuseks selg ei saada õige kogus toitaineid.

Ja, otse, põhjused valu — tüsistused alates vitamiinide puudujääk osteoporoos jne. Liigne kaal Naise keha sisaldab rohkem rasvkoe kogus küll, kui mees.

Eakad daamid, eelsoodumus täiust, võib koguda palju kaalu. Sellises olukorras selg kogeb tugevat püsivat koormust. Liigsest kehakaalust võib esineda valu alaselja valu vasakule, paremale või keskele. Nii juhtub, sest maksimaalne rõhk langeb alla tagasi.

Haiguse onkoloogia Kasvaja tahes, saavutades teatud suurusega, hakkavad looma survet närvilõpmeid. Selle tulemusena võib tekkida valu allpool alaselja vasakule või paremale, sõltumata kohast lokaliseerimine kasvaja.

Healoomulised või pahaloomuliste patoloogiline haridus, kõik on võrdne, siis tuleb viivitamatult alustada ravi. Kõik kasvajad võivad varem või hiljem olla surmavalt ohtlik. Alajahtumine Miks muidu tekib valu all selg või kõht? Kui kleit ei ole vastavalt ilmastikule, istuda külmade pindade puhastamiseks — võib tekkida alajahtumine. Valu alla alaselja paremal tekib juhul, kui tüdruk zastudited organeid ümbritseva vaagna põhja. Aga võib overcool ja nimme — sakraalse osakond selg. Äge alaselja valu paremal naistel on võib-olla põhjus, miks just selline hüpotermia.

Mis juhtub valu Erinevad põhjused naistel võivad põhjustada valu sündroom. Laadi valu võib olla erinev.