Valu kõhu allosas on 9-aastane

Kui inimesel on fibromüoom, siis Aloemannat kasutada ei ole soovitav. Vastus: Tere, teil on pingutusuriinipidamatus ja seda esialgu ravitakse võimlemisharjutustega. Mida seal küll näha võiks? Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Nad söövad kuuma pilaffi. Peab oelma kindel algoritm.

Selleks on pipar, mädarõigas, stimulaatorid. Aga kui gastriidiga kaasneb erosioon, siis peaks olema säästev dieet.

Kuid kõige säästlikum faktor on temperatuur. Kahjuks teevad arstid kõik ristivastu. Inimeselt ei küsinud mitte keegi, kuidas ta toitub ja tema ravi on kestnud juba 10 aastat. Lõpuks talt küsitakse toitumise kohta ja selgub, et ta sööb ainult kuuma toitu ehk siis vastupidi. Ta ei tohiks tarbida piimatooteid, sest organismis ei ole fermente, hapet ja kõik läheb käärima.

Kaks peamist preparaati seedesüsteemi taastamiseks on fermendid ja bakterid. Kui te saate iseendaga kokkuleppele ja toit on normaalne, siis tegelikult ei ole midagi muud rohkem vajagi. Kuid enne seda oleks vaja läbida parasiidivastane programm.

Kontrollida, kas maksas ei ole lambliaid, opistorhe ja kutsikasolkmeid.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Millised uuringud peaks tegema läbi inimene, kellel on mure seedetraktiga 1. Ultraheli maksale ja pankreasele. Külv, uurimaks lambliate, opistorhide ja kutsikasolkmete olemasolule. Külv hepatiidi A, B ja C olemasolule. Paljud iniemsed ei ole korralikult uuritud ja tegelevad eneseraviga. Kuid meditsiin on veel siiski ju olemas! Me ei pea minema arstidest mööda, vaid võime astuda nendega ühte jalga ettevalmistusetapil, ravis ja rehabilitatsioonis.

Siin ei ole mingeid takistavaid tegureid. Kui on olemas väga head uuringumeetodid, siis neid tasuks ka läbida. Kindlasti tasuks uurida oma veresuhkru näitu.

See ei ole küll päris seedesüsteem, vaid endokriinsüsteem, kuid ta seondub seedesüsteemiga. Veresuhkru taset peaks uurima iga inimene, kes on üle neljakümne, et pärast ei tekiks mingeid üllatusi. Kui te tarbite päevas 1,5 l korallvett, siis võite diabeedi maha magada, kuna korallivesi on unikaalne ja hästi imenduv, siis seetõttu võite oma diabeeti mitte märgata.

Kui suhkrutase on kõrgem, siis tuleb kindlasti alustada maksa puhastusest.

Tromboosiühingu e-mail

Teise tüübi diabeet — see on inimeste diabeet, kelle vanus on aastat ja kelle organism on šlakke täis. See on muutused maksas, pankreases ja soolestiku bakteriaalses koosluses. Nüüd räägime röntgenist Röntgenit seedetrakti uuringuteks vaja teha ei ole — ta ei näita mitte midagi.

Mõttetu on teha uuringuid, mis midagi ei anna. Inimesed tulevad immunoloogi juurde kaebusega, et neil on kehv immuunsus. Arst määrab analüüsi, inimene maksab suured rahad ja teeb analüüsid. Immunoloog ütleb seepeale, et lapsel on halb immuunsus. Ema ütleb, et ta teab, sellepärast ju tuligi arsti juurde.

Miks aga lapsel halb immuunsus on, seda arst seletada ei oska — antud analüüsid ei näita mitte midagi. Tegelikult oleks vaja uurida, kas lapsel on parasiite, bakteriaalset saastet ja alles siis immonoloogi juurde. On olemas täitsa mõttetuid analüüse. Lapsel on allergiline diatees ja obstruktiivne bronhiit — tavaliselt määratakse bronhograafia.

On arusaamu, milleks veel määrata bronhoskoopia. Laps peab kolm nädalat rögastama välja kontrastainet ja pole veel kindel, kas ta sellega hakkama saab. Kontrastaine võib ta hingamisteed blokeerida. Bronhidest väljub mäda, mis tuleb lümfisüsteemist ja tahetakse selgusele jõuda, milline mäda.

Viiakse läbi uuring, mis on palju ohtlikum elule, kui haigus ise. Selliseid uuringuid oleks vaja teha siis, kui valu kõhu allosas on 9-aastane on eluliselt olulised. Vahel annavad arstid selliseid medikamente, et juuksed tõusevad õudusest püsti! Mitte üks inimene ei ole veel seni saanud terveks allergiast või adneksiidist, kui talle on tehtud veenisiseselt kaltsiumkloriidi süste.

Iga inimene, kes saab seda süsti, on mõnes mõttes surmalaps. Sest kui medõde torkab kogemata nõela läbi veeni, siis ei saa enam midagi päästa ja toimub täielik häving. Aga miks siis seda süsti tehakse? Väidetakse, et kaltsium omab allergiavastast aktiivsust. Targem oleks kaltsiumit süüa sisse kohupiimaga või toidulisanditega, aga mitte manustada teda veenisiseselt. Olge väga tähelepanelikud, kui hakkate ravima oma seedesüsteemi, sest pooled meetodid on täiesti mõttetud.

Näiteks on mõttetud kõik elektroforeesid. Mida võib anda füsioloogiline protseduur seedetraktile? Voolu anda? Sellest ju ometi ei hakka toit paremini omastuma, kui puuduvad fermendid ja bakterid.

Või naäiteks, milleks sooleröntgen?

  • Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  • Küsimusele vastas: Ingrid Kaoküla, ämmaemand Küsimus Minu esimesed 5 raseduskuud möödusid väga kenasti, tervis kõige paremas korras ja ise maru õnnelik!
  • KUI KÕHT VALUTAB, SIIS PEALE GAASIDE JA PARASIITIDE SEAL MIDAGI OLLA EI SAA! - Biotheka

Täielik rumalus. Soolestiku pikkus on 12 meetrit.

valu tüdrukud urineerimisel urjoose lõpus uriini lõpus verepuhastus

Mida seal küll näha võiks? Te võite määrata mäda või õhu kogunemise koha. Iniemse organismis eksisteerib väga täpne hierarhia. Need organid, kuhu ronida ei ole vaja — on looja poolt loodud mitte valu tundma. Seedesüsteemis ei ole ühtegi valuretseptorit, väljaarvatud, kui tekivad gaasid — sool venib ja surub teistele organitele ja me tunneme valu. Sellepärast ei tasu muretseda, kui kõht valutab — peale gaaside ja parasiitide seal midagi olla ei saa.

On kolm võimalust vabanemaks gaasidest: optimeerida oma roojamine, et ei oleks kõhukinnisust, lõpetada sellise söögi söömine, mis käärib ja mädaneb, vabaneda parasiitidest. Kui inimesel on lambliad, siis tal on ka tunduvalt rohkem gaase, ja loomulikult valutab ka kõht. Maksas ei ole mingeid närve. Aga vaat sapipõis omab väga head innervatsiooni. See on lausa närvide pundar, eriti sapijuha. Selleks, et inimene saaks aru, et tal on sinna kogunenud liiv, kristallid või valuaisting, et me saaks aru, mida me oleme valesti teinud, aga mitte selleks, et me hakkaks likvideerima seda valuaistingut.

See on lausa oivaline, et ta valutab. Vähi puhul ei valuta kahjuks midagi, sellepärast inimene surebki ära. Kui rinnanäärmevähi korral me tunneks valu, siis me märkaks, et seal midagi on. Kahjuks isegi kolmandas staadiumis ei ole mingeid sümptomeid ja inimene võib surra.

Seega, kui valutab, siis on see suurim õnn, et me teame, mis valutab. Kui valutab sapipõis, siis tähendab, et seal on vaid kivikesed. See tähendab, et ei jagu vett organismis, toitute valesti, teil on kas lambliad, opistorhid või veel hoopis valu kõhu allosas on 9-aastane muud. See annab inimesele võimaluse pöörata tähelepanu kohale, kus valutab. Mitte mingil juhul ei tohi kasutada valu vaigistavaid preparaate.

Mingil juhul ei tohi valu ära võtta! Alles siis, kui läks kivi liikvele, võib kasutada valuvaigisteid. Kuid jälle tehakse kõik risti vastu! Inimene tuleb arsti juurde kaebusega, et ta ei saa süüa sealihatoite, sest maks hakkab valutama ja küsib, mida tarbida, et ta võiks süüa rahulikult rasvaseid kotlette! Normaalses maksas, kus ei ole lambliat, opistorhe, hepatiiti, kus sapp kenasti välja voolab, sest ta on piisavalt vedel, ei peaks midagi valutama.

Kui ei ole parasiite, siis ei ole seal ka, mida valutada. Inimesel võib olla kaasasündinud deformeerunud sapipõis, kuid ta sündis sellise sapipõiega.

Varem see ju ei valutanud, aga nüüd valutab. Või ema ei sööda last õigesti: tsipsid, Coca-Cola, Mars, Snickers — see on ju tehniline rämps. Näiteks emakas ei valuta absoluutselt.

Kui ta valutaks, siis last seal sees kanda ei suudetaks. Selle eest on emakakael väga hästi närvidega varustatud, et sünnitus kulgeks valudega ja ema pressiks lapse välja.

Kui ei valutaks, siis laps ei sünniks. Mida aga teevad tänapäeval arstid? Tuimestavad, ema vedeleb ja sülitab lakke, aga lapsel on juba hapnikupuudus. Veenid ei saa ka valutada, sest neil puuduvad valuretseptorid.

sagedane urineerimine endomeetriumi hüperplaasiaga kuidas pruulida kummeli tsüstiit

Valu saavad anda ainult närvid ja seda kas löögi tagajärjel või selgroo probleemide tõttu. Valutada võib nahka, mille all on paisunud veen. Nahas on palju valuretseptoreid.

Kui katsuda nahka, mille all on punnis veenid, on tunda valu. Mis siia puutub nahk? Tuleb verevool taastada, teha veri vedelaks nii, et ta liiguks ise lihtsalt ülespoole. Kopsud ei valuta ka absoluutselt mitte, kuid pleura on väga valutundlik. Kui tekib pleuriit ja vedelik koguneb pleuraõõnde, siis inimene hakkab lämbuma ja samal ajal on tal meeletud valud.

  • Naistele: kui päevade saabumine valmistab piina
  • Kui inimesel ei käi kõht korralikult läbi, siis on mõttetu alustada ravi ülevaltpoolt, alustada tuleks ikka alt.
  • Kõhuvalu - lootuur.ee

Kui aga inimesel on pneumoonia, mis on haaranud terve kopsu, siis puuduvad tal valuaistingud. Väga valutavad inimestel näiteks hambad ja suurim lollus on nende tuimestamine. Tuleb uurida, kus mädaneb ja kus on hapniku juurdepääs. Kui veres väheneb hapnikukogus, siis hakkab koheselt valutama ajukoor, sest tekib isheemiline seisund. Kui teil hakkavad valutama silmad, siis nendega tuleb tegeleda, sest muidu nad hakkavad pärast veel hullemini valutama. Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda.

Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli tablette ja hiljem kui jään rasedaks siis hakkan süstima. Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see on OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand?

Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima? Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust. Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu. Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks?

Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski. Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud? Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga? Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas kusagil räägitakse retseptidest?

Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi. Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, ehkki haigus ei ole ju eriti haruldane.

Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur.

Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor. Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan.

Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid. Arteriaalse tromboosi ja kõrge kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad.

Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www. Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal valu kõhu allosas on 9-aastane trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks. Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad.

Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks? Selle haiguse puhul sõltub mis kell on vaja vere annetada ja uriini enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s.

Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti.

Infovoldikud patsiendile

Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel. Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne.

Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule. Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon.

Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen.

Tugisukata üldse olla ei kannata. Valu kõhu allosas on 9-aastane on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud. Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida. Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest.

Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile. Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v.

Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid. Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et tabletid tsüstiidi nimekirja raviks trombemboolia oli Teil aasta tagasi.

Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama. Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst! Küsimus nr 30 Tere, tutvusin varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid kahjuks pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud.

Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb.

Samal teemal

Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras. Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis selle põhjus võiks olla? Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma?

Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata. See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama. D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs.

Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne. Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda.

Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega. Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a.

valu allosas kõhtu naiste sümptomite pärast keemiaravi uriiniveres

Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine?

Ei ennetuses ega ravis. Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest. Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine. Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere!

Günekoloog Dr Ülle Kadastik - Kuivaks | Abiks uriinipidamatusega inimestele

Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud?

Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita? Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid. Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi. Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga.

tsüstiit pärast tsüstiidi antibiootikumide tabletid

Kas Zibor on ohutum kui Marevan? Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini kuidas ravida tsüstiidi folk õiguskaitsevahendeid naistel marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel.

Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil. Teie vajate ravisukki, rõhuga mmHg. Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani. Nüüd olen Marevani peal. Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi kasvõi km peale kui vajadus arsti juurde minna?

Ka mitte lendamiseks. Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori. Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse?

Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka veresoontekirurg, mõtlen erialaarst? Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta? Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem? Kas nn voodirežiim on vajalik? Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu. Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum kui Marevaniga? Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel. Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Marevani koos.

Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s. INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega? See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks. Ka see on võimalik, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva.

Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud. Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas. Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud. Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst.

Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis. Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin.

Täna öö läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid. Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel.

Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel. Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain valu kõhu allosas on 9-aastane, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus. Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste. Aga kuna valu kõhu allosas on 9-aastane oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha.

Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes. Küsimus siis selline: kas vee väljalaskeava olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb?

Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud? Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma füüsilise võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest. Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor.

Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid.

Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne. Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere.

kirjutamine valutab roosa miks jalad ja sagedased urineerimine

Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku. Iga päev võtan Trombo ASS tableti. Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud? Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud.

Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett? Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras. Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde. Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid? Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus? Kas haavanditest on võetud külve? Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle.

Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine. Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud patsiendil tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile? Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud. Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik.

Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud. Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele. Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat. Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu. Olin valu kõhu allosas on 9-aastane enne rasedust suitsetaja, aga siis jätsin maha.

Nüüd nagu tahaks jälle teha. Aga kuna veri on paks ja suitsetamine paksendab verd, siis kas mõni suits päevas on väga kahjulik ja mõjub koheselt või kuidas üldse mõjub ja kui kiiresti tromb võib tekkida ning kas paar suitsu päevas on tõesti väga ohtlik? Suitsetamine on kahjulik igatpidi ja tõstab oluliselt nii venoosse kui arteriaalse tromboosi riski. See on piisav argument selleks, et mitte uuesti suitsetamisega alustada. Küsimus nr 18 Olen 47a naine ja põen juba pikki aastaid reumatoidartriiti.

Jaanuari lõpus oli mul vasaku säärearteri tromboos ja operatsioon. Seejärel määrati mulle raviks Trombex 75mg päevas 1 tbl. Olen seda nüüd võtnud veebruari kuust saati. Märtsis tehtud vereanalüüsis oli INR 1. Olen mures, sest perearst ei pööra sellele sugugi tähelepanu, kuna aga mu emal on ka tromboos olnud ja ta sööb Marevani, siis tema arst kogu aeg jälgib, et vereproovi näit oleks INR vanel.

Seepärast olen tõsiselt mures, kas minu arst ikka on selles osas piisavalt pädev, või peaksin siiski ise midagi ette võtma? Ma ei tea ju sellest mitte midagi. Ning raviks määratud Trombex.

Selle ravimi kasutamisel ei ole INR analüüsi vaja teha, sest ravimi võtmine analüüsi väärtust kuidagi ei mõjuta. Kui Valu kõhu allosas on 9-aastane emale on määratud marevan antikoagulantsiis suure tõenäosusega on tegemist venoosse tromboosiga ja sel puhul kasutatakse ravidoosi kontrollimiseks INR analüüsi, mis tõepoolest peab olema vahel.

Arteriaalne ja venoosne tromboos on erinevad probleemid ja erinevad need patoloogiad ka ravitaktika ja ravipikkuse poolest. Nii et Teil ei tohiks selles osas perearstile küll mingeid etteheiteid olla. Küsimus nr 17 Tere. Olen 36a naine. Jala proleem on kestnud umbes 1,5 kuud. Üks jalg sääreluu pealt ja ümbert suriseb ja katsudes on tundlik, aga ei valuta. Teise jala sääremarja tekkis veidi aega tagasi kramp, surisemist selles jalas pole olnud. Perearst saatis jala surisemise pärast neuroloogi juurde.

Seal näitasin ka põlveõndlasse tekkinud väikest paiset perearstil käies ma seda ei märganud. Mainisin et jalgadele on tekkinud ka viimasel ajal väikseid pindmisi veresooni. Neuroloog arvas, et surin ja paise võib olla tekkinud põlveõndla närvikahjustusest. Olen määrinud sellega 1,5 nädalat ja kasutanud jalatuge.

Nüüd on surisev jala sääremari kuidagi väsinud ja raske, istudes väsivad jalad ära. Ka käed surevad öösel viimasel ajal tihti ära, ja jalg kui ühes asendis pikalt olla. Ravimid kõhu allosas valu all arvate, valu kõhu allosas on 9-aastane võib kahtlustada hoopis süvaveeni tromboosi ja millisele arstile peaks perearst Tartus sel juhul mind suunama?

Suured tänud ette! Abiks võib olla ka vere analüüs — D-dimeerid. Kui D-dimeerid on normis, siis on süvaveeni tromboos äärmiselt vähetõenäoline. Küsimus nr 16 Tere. Sellest ajast tunnen vasakus sääres pidevat nö. Kas see võib olla mingi tromboosi sümptom? Infolehel on kirjas kõrvalnähuna ka tromboosioht?

Mida täpsemalt Te selle venitustunde all mõtlete, on minul ehk pisut raske ette kujutada. Valu ja turse juba kellelgi märkamata ei jää. Tromboosioht erinevate hormoonide kasutamisel tõuseb, see paraku on nii. Aga enamasti hindab günekoloog siiski ka konkreetse patsiendi tromboosiriski enne, kui sellise ravi määrab. Kui olete aga väga mures, arutage probleem veelkord oma raviarstiga läbi, kindlasti oskab ta Teid rahustada. Küsimus nr 15 Küsimus marevan ravi kohta menstrueerival naisel, sellest pole kunagi ega kusagil räägitud.

Pöördus EMO -sse. Kuigi INR vahel. Millised soovitused on selle kohta ja kuidas marevan ravi ja menstruatsioonid kokku käivad? Kas siis peab nagu hamba väljatõmbamisel vähendama annust? Veritsuste esinemine on kahjuks selle raviga kaasas käiv probleem.

Konkreetseid, ravi korrigeerivaid juhendeid küll selleks puhuks välja töötatud pole, sest veritsuse probleem ei esine kaugeltki mitte kõigil menstruatsioonidega naistel. Igal konkreetsel juhul tuleb langetada konkreetne otsus patsiendist sõltuvalt. Arvestama peab sel puhul nii põhjust, miks marevani võetakse, arvestama peab eeldatava ravi pikkusega. Samuti asjaoluga, kas patsiendil on ka ilma marevanita olnud probleeme vererohkete ja pikkade menstruatsioonidega või aneemiaga kehvveresusega jne.

Teatud juhtudel on vajalik günekoloogi ja mõnikord harva ka erakorralise meditsiini osakonna abi. Võib-olla välja arvatud erandjuhud, kus välja tõmbama peab palju hambaid korraga. Lihtsalt hambaarsti tuleb informeerida asjaolust, et marevani kasutatakse.

Pisut suurenenud veritsusega saab iga hea hambaaarst kenasti hakkama, kui ta on probleemist teadlik. Küsimus nr 14 Minu tänane INR on 1, Viimane Eelviimane Ma pingutan, et dieet oleks stabiilne. Saan aru, et on vaja tõsta Marevani annust kui tulemus on 1, Kas põhjus ei saa olla hormoonide tase? Või juhuslikult läheb INR alla just enne menstruatsiooni? Vastus Praeguste, teada olevate andmete põhjal ei ole leitud, et hormoonide tase või menstruaaltsükkel INR analüüsi väärtusi mõjutaks.

Ja INR väärtusel 1,84 on tõesti vaja pisut marevani doosi korrigeerida. Küsimus nr 13 Tere. Mind teeb rahutuks INRi erinev suurus erinevates haiglates tehtud analüüsides. Viimane analüüs Tallinna Keskhaiglas oli 2,41, aga samal ajal Mustamäe haiglas tehtud analüüs oli 1, Kas selline suur erinevus on murettekitav?

Aga mitte Teil, vaid meie haiglate laboritel. Seepärast me ka soovitame teha aeg-ajalt analüüse sagedamini ja üldjoontes soovitame siiski teha analüüsid ühes ja samas kohas, et marevani ravi oleks kergem juhtida. Küsimus nr 12 Tere. Olen 48 a naine. Mul on kaks korda olnud tromboflebiit. Kas Mirena on mulle näidustatud? Sel juhul ei ole antibeebipillid ega hormoonasendusravi täiesti vastunäidustatud. Süvaveeni tromboosi puhul tuleks neid võimalusel vältida, sest tromboosiriski sellised preparaadid tõstavad.

Aga kas Mirena on teile näidustatud, seda ütleb Teie günekoloog. Küsimus nr 11 Mul on jalas veenis tromb. Milliseid spordiharjutusi võin teha? Joosta ega käia ei saa. Võtan Marevani. Kas on prognoositav, millal tromb üle läheb?

Kas tromb üldse läheb üle? Ravi efektiivsus on siiski individuaalne ja sõltub mõneti ka sellest, mis oli trombi tekke põhjuseks. Sõltuvalt tekkepõhjustest rakendatakse ka ravi 3- 6 kuud, harvadel juhtudel on vajalik pikem ravi kestvus. Vahel taandub tromb ka lühema aja jooksul, kuid ravi tehakse pikemalt, et vähendada tromboosi kordumise riski ja vätida süvaveenide kroonilise puudulikkuse väljakujunemist.

Need ajad kui tromboosiravis voodirežiimi rakendati, on ammu möödas. Liikumist võib piirata haiguse alguses jala turse ja valu, aga vastunäidustataud liikumine ei ole.

Jooksmist võiks küll vältida, aga kõndimine on lubatud, eriti kui valu taandunud ja turse samuti. Sel juhul soovitatakse valu kõhu allosas on 9-aastane kanda tugisukki. Head teeb ujumine, harjutused kätele, kõhu- ja seljalihastele pole samuti keelatud. Vältida loomulikult jõuharjutusi jalgadele. Küsimus nr 10 Tere, olen 35 aastane naine. Võtan seoses vertebraalarteri niverdumisest ja anürismist tingitud trombiohu tõttu üks insult oli seepärast vere vedeldajat Plavix.

Sooviksin teada, kas seoses vedelama verega om orgamismis mingeid muutusi a´la, väsimus, juuste-naha-küünte kuivamine vmskas võin tarbida ka toidulisandeid ja vitamiine, nt kalamaksaõli, A ja D vitamiin jne. Millest võiks hoiduda? Kuid ei tohi unustada, et erinevate ravimite vahel on siiski suured erinevused. Näiteks on varfariinil Marevan väga palju koostoimed teiste ravimite ja kahjuks ka toiduainetega, kuid klopidrogeelil Plavix toiduga koostoimed ei ole.

Algusest peale olen tundnud kubemes valu. Pole ka pidamatusele aidanud. Kaks aastat on kubemevalu on muutunud hullemaks, kiirgub enne magama jäämist jalgadesse ja kõhtu.

Kas on võimalik seda lingu kirurgiliselt eemaldada? Vastus: Tere, saab eemaldada. Enne peaks aga täpsustama milline ling teile pandud, osade lingude eemaldamine raskendatud. Kas on olemas tabletid ja laserravi uriinipidamatuse raviks? Olen 35 aastane kahe lapse ema ja mul tekkis paar aastat tagasi uriinipidamatus kui ma köhin, jooksen jne.

Kuulsinet on olemas tabletid ja isegi laseravi selle vastu. Mis kirurgiline ravi maksaks ja mida oleks mõistlik proovida? Vastus: Tere, teil on pingutusuriinipidamatus ja seda esialgu ravitakse võimlemisharjutustega. Spetsiaalseid harjutusi näete kliinik. Kui need ei aita nädala jooksul, siis soovitaks linguoperatsiooni.

Tablette selleks probleemiks ei ole, need kõht tugevalt sõitva terava valu allosas vasakul, kui tegemist tunguriinipidamatusega. Internetist võite lugeda uriinipidamatuse erivormide kohta. Laserravi on kasutatud küll, selle kohta lugege infot Tallinnas vipMedicumi erakliinikust, millle tulemused on lühiajalised. Soovitan kliinikuga ühendust võtta. Uriinilekked aastasel tütarlapsel Olen aastane tütarlaps.

Viimasel ajal on mul hakanud tekkima üpriski tihti uriinilekkeid. Lisaks sellele on menstruatsiooni ajal nii suured valud, et voodist väljuda ei ole lihtsalt võimalik, rääkimata igapäevatoimetuste jätkamisest. Ka menstruatsioonide vahel esineb harva nõrka valu alakõhus.

mõnikord põletamine urineerimisel naistel kõhu all oleva kõhu all

Rase olla ei saa, sest hetkel on samuti menstruatsioon. Ma ei tea kust otsida abi, aga ma kardan, et mõni haigus palju on räägitud emakaelavähist võib selle tuumaks olla.