Valu vasakule allosas kõhtu tõmmates. Miks naba valutab: põhjused ja ravi - Pankreatiit

Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks? Kuidas leida probleemide allikat? Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid.

Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada.

Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid.

Valu vasakul küljel alakõhus: kõik võimalikud põhjused ja ravi

Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad. Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde?

Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan valu vasakule allosas kõhtu tõmmates paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist.

Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob.

INR oli 2,7 öeldi et veri on paks.

valu vasakule allosas kõhtu tõmmates

Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal.

Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja valu vasakule allosas kõhtu tõmmates võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd.

Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub?

Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas?

Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan.

Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga muddy uriini valged hüübisid. Anne Kirssi vastuvõtule.

Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada.

Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle valu vasakule allosas kõhtu tõmmates hakkab aga tõusma veritsusrisk.

Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0.

  • Tsüstiit ja ohu raseduse katkemine
  • Kõhuõõne organid Tuleb meeles pidada, et inimesel on hüpohondrium, samuti valu olemust seljale andmine, valutamine, õmblemine, lihtsalt rasked või ebameeldivad aistingudsamuti tegureid, mis võiksid kindlaks teha sellise valu tekke pärast söömist, sissehingamisel füüsilise koormuse ajal harjutused jne.

Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates.

Miks naba valutab: põhjused ja ravi

Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas.

valu vasakule allosas kõhtu tõmmates

Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline?

Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole.

Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta.

  1. valu | Perearst | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - lootuur.ee
  2. Alakõhu valu vasakul - Põrn June
  3. Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  4. Peensool hõivab ainult väikese osa - see on jejunumi silmus.
  5. Valu vasakpoolses hüpohondriumis - Pankreatiit
  6. Valu vasakul küljel alakõhus: kõik võimalikud põhjused ja ravi - Düsenteeria June
  7. Vere neerud uriinis

Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta?

valu vasakule allosas kõhtu tõmmates

Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis.

Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

  • Mida saab kõhuga süüa
  • Aasta tagasi hakkasin midagi tundma vasakul pool roiete all, see pole otseselt valu, aga segab olemist!

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Crochet Comfy Alpine Sweater - Pattern \u0026 Tutorial DIY

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik?

Alakõhu valu vasakul

Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin?

Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu.

Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud.

Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info.

Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule.

valu vasakule allosas kõhtu tõmmates

Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad. Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates.

EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 valu vasakule allosas kõhtu tõmmates.

Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik.

Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas valu vasakule allosas kõhtu tõmmates äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva.

Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli.

Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk.

Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi.

Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h.

Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu.

Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda.

Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi.

Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres.

Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring. Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis?

Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine.

Alakõhu valu vasakul Alakõhus on anatoomiliselt seotud seedetraktiga ja sisaldab Urogenitaalsüsteemi organeid. Valu vasakpoolses osas alakõhus on väga mitmetahuline sümptom. Selle lokaliseerimise ja olemuse järgi võib diagnoosimisel olla ainult oletus, kuid mitte täielik usaldus. Alati on vajalik täiendav läbivaatus, erinevate spetsialistide konsultatsioonid.

Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast valu vasakule allosas kõhtu tõmmates süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva.

On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet. Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne.

Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma? Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend.

Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda. Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte.

Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata. Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s.

Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud? Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt.

Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi. Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. See sisaldab närvide valulikke otsasid, mis reageerivad võimalikele kahjustustele. Õõnesorganites soolestikus, kusejuhas moodustub lihase seina venitamisel valu, kui kahjustus jõuab submukoosa ja lihaskihi tasemele.

Limaskestal endal puudub valu tekitamise võime, kuna see pole varustatud spetsiaalsete retseptoritega. Patoloogilised protsessid, mis põhjustavad valu alakõhus, võivad olla: põletik; elundi või seina düstroofia, mis on tingitud häiritud ainevahetusest raku tasemel; vereringe lokaalne takistus; funktsionaalsed või orgaanilised rikked siseorganite töös.

Füsioloogid eristavad valu sündroomi arengu 3 etappi: I - fookuses ilmnevad valutavad aistingud, patsient ei määratle neid valulikeks; II - peegeldunud valu moodustumine, ühenduse kaotamine tõelise põhjusega on võimalik; III - patoloogiliste häirete laienemine ja süvenemine, suurenenud valu impulss vigastuse kohalt. Kaalume vasaku külje ja alakõhu valu võimalusi, sõltuvalt elundite võimalikust patoloogiast.

Millist tüüpi valu vasakpoolses küljes tuleks kaaluda? Valuaistingute olemus on juhiseks patoloogia lokaliseerimise ja tüübi eeldamisel. Valutav tuim valu Muretseb sageli naiste pärast, kellel on ühepoolne günekoloogiline probleem.

Tuhmid valud pubis kohal ja vasakul on tsüklihäirete, soo, põletiku ja endometrioosiga võimalikud. Põletikku näitab kombinatsioon palavikust, nõrkusest. Nagging valu Intensiivsuse poolest on see teistest tüüpidest märkimisväärselt valu allosas kõht naiste rünnakutes, kuid kurnab inimest selle püsivusega. Meestel esineb see munandikupõletiku, kägistatud inguinaalsete herniate või orhiidiga. Esialgu avaldub pahaloomuline kasvaja sarnasel viisil.

Terav valu küljel Valu terava iseloomuga kaasneb soolestiku spasm, gaasi laienemine, vasaku neeru põie ja vaagna äge laienemine koos uriinipeetusega, naistel munasarjade rebend, kivide läbimine kusejuha kaudu. Torkav valu Koolikud on äge spasm, kui soolestik või kusejuha kokku tõmbub. Tüüpiline vajumine pärast roojamist ja urineerimist. Erinev on valu tulistamine. See on tüüpiline nimmepiirkonna, liigeste põletikule. Õmblusvalud võivad eelneda munasarja tsüsti rebenemisele.

Mis valud iseloomustavad peensoole haigusi? Peensoole haigused mõjutavad kõiki osakondi, põhjustavad tugevat valu lõikava varju, krampliku tüübiga.

Nendega kaasneb halvenenud imendumisvõime, sagedane lahtine väljaheide, vedeliku ja elektrolüütide, vitamiinide, valgu kadu. Enteriit Väike segment jejunali silmustest asub vasakul pool kõht. Nakkusliku enteriidi ja gastroenteriidi korral kaasnevad põletikuga patsientide kaebused, et "vasakul alakõhu valutab".

Sümptomeid ei saa lahutada gastriidi maopõletik sümptomitest. Temperatuur tõuseb, ilmneb iiveldus, võimalik on oksendamine, valud rändavad epigastriumist kõhu keskpunkti. Väljaheites on palju lima, seedimata toiduosakesed, vere lisandid on võimalikud.

Malabsorptsiooni sündroom Patoloogiliste häirete olemus väheneb limaskesta võimetuseni absorbeerida teatud toite näiteks puuviljad, piim. Peamine sümptom on sagedane lahtine väljaheide koos rasva vabanemisega. Soolestik lõhkeb gaasidega, seetõttu on valu vasakpoolses alakõhus ja küljes kramplik, ebastabiilne ja võib põhjustada krampe.

Pärast soolestiku tühjendamist või spasmolüütilise toimega ravimite võtmist vaibub valu. Samal ajal kurdavad patsiendid müristamist, puhitust, maitset suus. Tsöliaakia Haigus tuvastatakse imikutel üleminekul toitumisvalemile, toidu lisaainete kasutuselevõtmisele. Selgub, et laps ei talu gluteeni teraviljas sisalduv taimne valk. Kliiniliselt avaldub kõhuvalu, kõhulahtisus, kehakaalu langus, rahhiidi areng.

Jämesoole vasaku külje patoloogia Kõhuvalu vasakus alumises osas, kui tegemist on laskuva või sigmoidse käärsoolega. Ärritunud soole sündroom Haiguse põhjus jääb ebaselgeks. Seda seostatakse stressi, hormonaalsete häiretega. Sagedamini mõjutavad naised keskeas.

On kindlaks tehtud, et ägenemised arenevad menstruatsiooni taustal. Haigus on krooniline, avaldub valu vasakul kõhus, puhitus, väljaheitehäired kõhukinnisus vaheldub kõhulahtisusega.

Oluline tunnus on morfoloogiliste häirete puudumine soolestikus. Vasakpoolset ägedat valu provotseerib rahutus, praetud või suitsutatud liharoogade võtmine.

Mittespetsiifiline haavandiline koliit Haigus on põhjustatud autoimmuunhäirest või on pärilik. Lokaliseerimispõhimõtte kohaselt eristatakse mittespetsiifilist põletikku: ainult pärasool proktiit ; vasakpoolne sektsioon vasakpoolne koliit ; kogu jämesoole kahjustustega totaalne koliit.

Soolestiku seintel on morfoloogilised muutused, histoloogiliselt asuvad need ainult limas- ja submukoosse kihina. Haavandid on sagedamini sigmoidses ja pärasooles. On suundumus degenereeruda pahaloomuliseks kasvajaks. Kliiniliselt on ägenemisega patsientidel vasakpoolses alakõhus terav valu vasakule allosas kõhtu tõmmates, olemuselt paroksüsmaalne.

Samaaegsed sümptomid on: liigesevalu, palavik, vere ja mädaga kõhulahtisus. Ravis kasutatakse antimikroobseid aineid, antihistamiine, kortikosteroide. Divertikuloos Diverticula on soolestiku seest pärit sahhaarsed moodustised. Kas on olemas valutunde kiiritamine kas see annab ükskõik millisele kohale? Milline on valu esinemise iseloom järkjärguline või järsk areng, milline sündmus seda mõjutas. Kas sensatsiooni lokaliseerimine on aja jooksul muutunud. Kas valu olemus muutus pärast selle ilmnemise algust.

Arst uurib kõigepealt patsienti ja kogub anamneesi, tuginedes patsiendi asukoha ja valu olemuse üksikasjalikule kirjeldusele. Lisaks võib sõltuvalt eelanalüüsi seadistusest ette näha järgmised lisauuringud: Vere- ja roojaproov. Seedetrakti ultraheli. Kolonoskoopia Irrigoskoopia fluoroskoopiline uuring spetsiaalse klistiiri abil. Millistele arstidele viidatakse? Nabavalu on põhjus meditsiinilise abi otsimiseks. Valuvaigisteid ei soovitata võtta kohe, kuna need leevendavad iseloomulikke sümptomeid, muutes diagnoosimise ja järgneva ravi keeruliseks.

Äge kõht nõuab viivitamatut hädaabikõnet. Muudel juhtudel pöörduge arsti, gastroenteroloogi või kirurgi poole. Milliseid ravimeid saab välja kirjutada? Naba ebameeldivate valu sümptomite kõrvaldamiseks võib arst välja kirjutada järgmised ravimid: See on ette nähtud siseorganite sapiteede ja soolte koolikud, sapiteede düskineesia, koletsüstiit silelihaskrampide raviks ja ennetamiseks, spastiline kõhukinnisus, peptilise haavandi ägenemine, tenesmus.

Vastunäidustatud ülitundlikkuse, valu vasakule allosas kõhtu tõmmates vererõhu, kardiogeense šoki, raske neeru- ja maksapuudulikkuse korral. Hind - 50 kuni rubla. Seda kasutatakse kerge või mõõduka valu sümptomaatiliseks raviks koos mao- või soolte koolikutega, samuti muude silelihaste spasmidega seotud haiguste korral.

Vastunäidustatud ülitundlikkuse, seedetrakti obstruktsiooni, kollaptoidsete seisundite, vereringesüsteemi haiguste, tahhüarütmia, südamepuudulikkuse dekompensatsiooni, neerude või maksa funktsionaalsete häirete, nurga sulgemise glaukoomi korral.

Hind - alates kuni rubla. Spasmolüütiline ravim, mille eesmärk on vähendada silelihaste toonust. Seda kasutatakse seedetrakti mis tahes silelihaste spasmide leevendamiseks, samuti sapikivitõve, koletsüstiidi, neerukoolikute ja emaka suurenenud tooni rünnakute ajal raseduse ajal.

Vastunäidustatud ülitundlikkuse korral alla 6 kuu vanustele lastele. Hind - 9 kuni 91 rubla. Antatsiidsed preparaadid, millel on tugev hapet neutraliseeriv, ümbritsev ja adsorbeeriv toime. See on ette nähtud gastriidi, enterokoliidi, peptilise haavandi, ägeda duodeniidi, seedetrakti limaskestade erosiooni, divertikuliidi, pankreatiidi, kolopaatia, proktiidi, sigmoidiidi, mürgituse, kõrvetiste ja seedesüsteemi kahjustuste raviks pärast ravimite võtmist ja agressiivsete ühendite raviks.

valu vasakule allosas kõhtu tõmmates

Vastunäidustatud ülitundlikkuse, hüpofosfateemia, kroonilise neerupuudulikkuse ja Alzheimeri tõve korral. Hind - kuni rubla. Tõhus adsorbent, mida kasutatakse seedetrakti häirete raviks ja kaasneva valu kõrvaldamiseks, nimelt nakkusliku, kroonilise ja ägeda kõhulahtisuse, düspepsia, kõrvetised ja puhitus. Vastunäidustatud soolesulguse, isomaltaasi-sahharoosi puudulikkuse, glükoositalumatuse või glükoosi-galaktoosi imendumishäirete, samuti ravimite talumatuse korral.

Vahendid kõhupuhituse valu vasakule allosas kõhtu tõmmates. Seda kasutatakse kõhupuhituse, düspepsia, Remkheldi sündroomi, samuti teatud tüüpi kõhuorganite diagnoosimise rakendamiseks. Vastunäidustatud ülitundlikkuse korral ravimi suhtes. Rahvapärased meetodid Koos ravimitega nabavaluga seotud seedetrakti haiguste raviks, traditsiooniline meditsiin. Keha mitte kahjustamiseks peaks nende kasutamine olema väga ettevaatlik ja alles pärast arstiga konsulteerimist. Järgmised retseptid aitavad probleemiga toime tulla: Puuviljatuha viljad.

Need aitavad vabaneda kõhuvaludest, neid valmistatakse järgmiselt: 0,5 kg puuvilju kaetakse g granuleeritud suhkruga, nõutakse 5 tundi, keedetakse 30 minutit madalal kuumusel. Võtke 3 korda päevas 2 spl. Kogumik rohutilli, kummelit, saialilli, kuivatatud saialilli, roosi kroonlehti kummaski 1 spltakjas- ja koirohupõldu mõlemas 2 splaedikut ja metsroosi kummaski 3 spllehti Naistepuna ja jahubanaan igaüks 4 spl. Lraudrohi 7 spl. Kõik kuivad purustatud toorained segatakse ja 1 spl.

Puljong jagatakse 3 ossa ja võetakse 20 minutit enne sööki. Keetmine kuivatatud või värsketest karusmarjadest. Leevendab krampe ja tugevat valu nabas. Valmistatud 1 spl. Võtke 1 klaas 3 korda päevas. Linaseemnete, kummeli ja raudrohi infusioon. Leevendab valu, põletikku ja taastab söögiisu. Üks osa seemneid ja 2 osa kuivatatud ürte segatakse, pärast 6 spl. Võtke iga 2 tunni järel, ml. Kuivatatud või küpsed värsked mustikad on suurepäraseks spasmolüütikuks kõhuvalu korral.

Valmistatud 3 spl pruulimisega. Pärast keetmist saate oma maitsele lisada looduslikku mett. Võtke 4 korda päevas, g. Kui naba lähedal ilmneb valu, vaadatakse toit tingimata läbi. Keelduda suitsutatud liha, konservide ja marinaadide kasutamisest.

Kui spasmid ja ebamugavustunne püsivad, pöörduge arsti poole. Üldised ennetusmeetmed Nabavalu ennetamiseks võetavad ennetusmeetmed hõlmavad järgmist: Seedetrakti ennetavad uuringud vähemalt 1 kord aastas. Kõhuõõne organite haiguste õigeaegne avastamine ja ravi. Hea toitumise kasutamine. Halbade harjumuste tagasilükkamine. Psühho-emotsionaalse sfääri tasakaal. Aktiivse eluviisi juhtimine. Naba lähedal võib valu põhjustada mitmesuguseid patoloogiaid, millest mõned on eluohtlikud.

Valu allika kindlaksmääramine on hajusate sümptomite tõttu sageli hirmutav ülesanne, kui isegi patsient ise ei suuda valu olemust täpselt kirjeldada. Nabavalu ilmnemine on võimalus pöörduda arsti poole, kuna ainult kliinikus tegutsev kogenud spetsialist saab õige diagnoosi panna ja tõhusa ravi välja kirjutada. Teile ikkagi tundub, et mao ja soolte ravimine on raske?

valu vasakule allosas kõhtu tõmmates

Otsustades selle järgi, et loete neid ridu nüüd, pole võit seedetrakti haiguste vastases võitluses veel teie valu vasakule allosas kõhtu tõmmates Ja kas olete juba mõelnud operatsioonile? See on mõistetav, kuna magu on väga oluline organ ja selle õige toimimine on tervise ja heaolu võti.

Sage kõhuvalu, kõrvetised, puhitus, röhitsemine, iiveldus, väljaheitehäired Kõik need sümptomid on teile tuttavad. Kuid kas on võimalik ravida pigem põhjust kui tagajärge? Siin on Galina Savina lugu sellest, kuidas ta vabanes kõigist neist ebameeldivatest sümptomitest Naba vajutamisel esinev valu Naba nabavalu Mida teha nabavaluga? Millise arsti poole peaksin pöörduma, kui mu nabanupp valutab? Kui nabas ilmneb valu, ei saa isegi kogenud arstid alati diagnoosi kohe kindlaks teha. Need algavad alati täieliku diagnostilise uuringuga.

Sõltuvalt valulikkuse asukohast, selle iseloomust ja täiendavatest sümptomitest määrab spetsialist vastavalt testide tulemustele algpõhjuse ja määrab sobiva ravikompleksi. Miks naba valutab? Naba tasemel valulikkus võib olla palju. Kõige sagedamini põhjustavad sümptomit piisavalt tõsised haigused, mida ei saa alustada. Naba vahetus läheduses asuva piirkonna esimene valu põhjus on erinevat laadi sooleprobleemid, sealhulgas peensoole põletik. Sageli kaasnevad vaevusega mao- või käärsoolepõletikud.

Kohalike tunnuste hulka kuuluvad oksendamine, iiveldus, pettumus, tugev kolin ning tuikavad ja teravad valud nabas. Lisaks ilmneb nõrkus ja üldine heaolu halveneb, temperatuur tõuseb ja külmavärinad algavad.

Kui kõht valutab naba lähedal, võib põhjus olla gastroenteriit. Haigus avaldub ebaharilike toitude, riknenud toitude või saastunud vee söömisel. Mõnikord ilmneb ravimite kõrvaltoimetena naba äge valu koos gastroenteriidiga. Täiendavateks sümptomiteks on iiveldus, oksendamine, ärritus, kõhupuhitus ja koolikud soolestikus.

See on üks põhjusi, miks naba vajutades valutab. Enterokoliit on jämesoole ja peensoole samaaegne põletik, mille võivad käivitada ka sooleinfektsioonid ja tasakaalustamata toitumine.

Kui te ei tea, mis on nabavalu ja miks see tekib, võite süüa palju vürtsikaid ja rasvaseid toite, kuritarvitada alkoholi või võtta pikka aega teatud antibiootikume. Enterokoliidi samaaegseteks sümptomiteks on suurenenud puhitus ja kõhulahtisus.